60 jaar De Blokkendoos

Schooljaar 2023-2024 wordt voor het schoolteam, de ouders en de leerlingen van GO! basisschool De Blokkendoos een feestelijke periode.

De GO! basisschool in Aartselaar bestaat 60 jaar en dat wordt gevierd.

Op vrijdag 1 september worden alle ouders getrakteerd op een drankje om het feestjaar samen te openen.

Bij de start in 1963 bestond het team van ‘de autonome rijkslagere school in Aartselaar (RLS)’ uit 5 mensen: 2 kleuterleidsters en 3 leerkrachten lagere school. Zij gaven les aan 67 leerlingen. De leerkracht 3de graad, Antoon Van Aken, was ook de directeur.

Nu, 60 jaar later, telt de school, nu GO! basisschool De Blokkendoos, een 30-tal personeelsleden en 385 leerlingen.

Dat wordt dit schooljaar gevierd.

Tien jaar geleden, voor het 50-jarig bestaan van GO! basisschool De Blokkendoos, schreef oud-directeur Leo Hertmans, een boek over de geschiedenis van de school.

Daarin kunnen we onder andere lezen dat de school in 1989 onderdeel werd van het gemeenschapsonderwijs (nu GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap), enkele jaren later zijn huidige naam ‘De Blokkendoos’ kreeg, bij de start veel hulp kreeg van het huidige GO! atheneum Boom en dat de vriendenkring van de school doorheen de 60 jaar een belangrijke rol speelde.  

Start feestjaar

Om het feestjaar goed in te zetten, nodigt de school haar ouders uit om op 1 september het schooljaar feestelijk te openen.

Iedereen wordt verwacht om 8.15u voor een drankje en een woordje van de huidige schooldirecteur, Brenda Janssens.

Later in het schooljaar organiseert GO! basisschool De Blokkendoos ook een babbelcafé voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten.

Brenda Janssens, directeur van GO! basisschool De Blokkendoos: “We gaan naast het babbelcafé in elke nieuwsbrief leuke wist-je-datjes en foto’s uit de oude doos opnemen. Het schoolfeest zal in het thema van de 60 jaar zijn en we maakten ook een feestlied en schooldans.”