De leerlingen van GO! basisschool De Schorre in Puurs-Sint-Amands houden de laatste week voor de krokusvakantie een knotsgekke verkleedweek.

Als start van deze carnavalweek was er op vrijdagavond 10 februari 2023 een groot carnavalbal voor de leerlingen van de lagere school.

Sue Boeykens van GO! basisschool De Schorre in Puurs-Sint-Amands:

“Op onze activiteitenkalender ontbrak er nog een écht kinderfeest. Elk jaar organiseren wij een schoolfeest, maar daar gaat een hele voorbereiding aan vooraf, ook voor de leerlingen. De jongens en meisjes verdienden nog een feest voor hen en niet door hen.”

De leerlingen kregen twee weken eerder de uitnodiging mee naar huis. In ruil voor hun inkomkaart moesten ze op vrijdagochtend een snackje meebrengen voor het buffet.

Per graad werd ook vastgelegd welke snack ze mochten meebrengen: 1ste graad een zoete snack, de 2de graad iets hartig en de 3de graad een gezond hapje.

Tijdens het carnavalbal konden ze drie keer aanschuiven aan het buffet en kregen ze twee drankjes geschonken door de oudervereniging.

Sue Boeykens: “Op vrijdag rolden we de rode loper voor hen uit. DJ Danisch Dynemite (meester Dane) zette de volumeknop op max en het feest kon beginnen. De serpentines vlogen al snel in het rond. De feestzaal was een no go-zone voor de ouders. Zij konden ondertussen genieten van een hapje en een drankje in het oudercafé, georganiseerd door onze oudervereniging.”

Het carnavalbal was het startschot van een volledige verkleedweek.