GO! atheneum Klein-Brabant leert leerkrachten en buurtbewoners werken met AED-toestel

Op maandag 13 maart 2023 wordt het AED-toestel van GO! atheneum Klein-Brabant in Bornem officieel ingehuldigd. Het toestel hangt al sinds 2020 aan de gevel van de school, maar wegens corona kwam er nog geen officiële inhuldiging.
Buurtbewoners en leerkrachten kunnen er bij zijn en een opleiding reanimatie volgen.

Wie het domein van GO! Bornem (GO! atheneum Klein-Brabant en GO! basisschool De Linde) in de Lindestraat in Bornem voorbij wandelt, kan zien dat er een AED-toestel (automatisch externe defibrillator) naast de inkom hangt.

“We kregen deze gesponsord via de Heart Saver vzw en enkele lokale organisaties en bedrijven”, vertel Eva Steppé, leerkracht en technisch adviseur van GO! atheneum Klein-Brabant.

“We wilden dit toestel al langer aanschaffen in het belang van al onze leerlingen. Alleen de kostprijs was tamelijk hoog… We zijn dan ook zeer blij met deze sponsoring.”

Wegens corona kon het toestel nog niet officieel worden ingehuldigd. Daarom is er op maandagnamiddag 13 maart een officiële inhuldiging en opleiding voor de personeelsleden en buurtbewoners.

· Van 14.00u tot 16.00u: gratis opleiding reanimatie (AED) voor alle personeelsleden en directe buurtbewoners van de school

· Van 16.00u tot 16.15u: officiële inhuldiging

· Van 16.15u tot 17.15u: receptie

Alle personeelsleden van de school, de directe buurtbewoners van de school en de sponsors van het AED-toestel zullen aanwezig zijn.