Elke leerling mét fiets naar nieuwe sportsite

De leerkrachten van de vakgroep Lichamelijke Opvoeding van GO! atheneum Willebroek zorgden tijdens de zomervakantie voor een 30-tal schoolfietsen. Vanaf september sporten de leerlingen van de secundaire school van Willebroek in sporthal De Schalk én de gloednieuwe sportruimte van het Huis van de Vrije Tijd. Leerlingen die met de bus, trein of auto naar school komen of geen fiets hebben, kunnen dankzij het fietsaanbod meetrappen van- en naar de sportsite. 

Wie GO! atheneum Willebroek binnenstapt, vindt de sportleerkrachten van GO! atheneum Willebroek druk aan het werk. De leraren zorgden tijdens de zomervakantie zelf voor de aankoop van een dertigtal tweedehands fietsen en maken deze nu volledig rijklaar tegen 1 september.

Zoals vorig jaar aangekondigd, herschikt GO! atheneum Willebroek in schooljaar 2022-2023 haar campussen. Hierbij zullen ook de leerkrachten Lichamelijke Opvoeding in een nieuwe omgeving lesgeven. Vanaf september sporten de leerlingen van de secundaire school van Willebroek in De Schalk en de gloednieuwe sportruimte van het Huis van de Vrije Tijd.

Om te vermijden dat er té veel actieve leertijd verloren gaat door de verplaatsing van- en naar de site, kwam de vakgroep LO op het idee om fietsen aan te kopen. Leerlingen die met de bus of auto naar school komen of geen fiets hebben, kunnen hierdoor met een schoolfiets naar de site trappen. Dankzij deze oplossing vergroot de leer- en bewegingstijd voor alle leerlingen.

Leerkracht LO van GO! atheneum Willebroek, Philippe De Mulder: “Met een beperkt budget gingen we inventief te werk en kochten we, tweedehands of via openbare verkopen, een 30-tal fietsen aan. Aan sommige fietsen is nog een beetje werk, maar dat schrikt ons niet af. We spraken in de vakantie af om ze allemaal volledig rijklaar te maken voor onze leerlingen. Na verloop van tijd willen we alle fietsen ook in eenzelfde kleur verven, zodat ze uniform zijn. We kozen voor feloranje, omdat deze kleur terugkomt in het logo van onze school.”