GO! atheneum Boom neemt voor de zevende keer deel aan KRAS

Dit schooljaar neemt GO! atheneum Boom in Boom voor de zevende keer deel aan het KRAS-project van Globelink (meer info: https://www.globelink.be/kras). KRAS is een discussie- en rollenspel voor jongeren uit de derde graad secundair onderwijs dat jongeren de kans biedt om hun mening te leren vormen en te delen. 

Het project bestaat uit een zestal bijeenkomsten verspreid over het schooljaar. Tijdens deze bijeenkomsten komen leerlingen uit de derde graad samen om te debatteren over een mondiaal thema. Dit jaar is het thema ‘conflict’. Op het einde van het jaar gaat de school naar het Plenum in Brussel (meer info: https://www.globelink.be/kras-plenum). Daar krijgen de leerlingen de kans om hun zeg te doen tegenover politici en experts in de Kamer, de Senaat en het Vlaams Parlement.

De leerlingen van GO! atheneum Boom die interesse hebben, komen op dinsdag 19 september om 15u40 (GO! atheneum Boom, lokaal 33) voor de eerste keer samen. Tijdens dit infomoment krijgen de leerlingen meer info over het thema en de bijeenkomsten (meer info: https://www.globelink.be/kras-verloop). Ze maken ook kennis met begeleider Nas van de VZW Globelink die de introductiesessie begeleidt. Er is ook een eerste oefendebat en een voorstelling van de rollen:  Elon Musk, Greta Thunberg, Xi Jinping, … (meer info: De Rollen | Globelink)). De introductiesessie duurt tot 17.40u.

De leerkrachten van GO! atheneum Boom die dit project begeleiden zijn: Laurine Hendrickx, Laura Vermeiren en Jens Van den Eynde