Op woensdag 8 november en donderdag 9 november 2023 (in de voormiddag) wordt in samenwerking met het 11-comité en de dienst Vrije Tijd van Willebroek The Great Green Wall (docufilm rond een internationaal initiatief om de verwoestijning tegen te gaan) getoond in CC De Ster (Willebroek).

De leerlingen van 5 arbeidsmarktfinaliteit en 6 BSO van GO! atheneum Willebroek zullen naar deze vertoning gaan. Tijdens een korte pauze en ook na de voorstelling, zal de film in kleinere groepen besproken worden.

Als voorbereiding op dit event organiseerde de school op maandag 6 november een projectdag rond duurzaamheid.

Op maandag 6 november 2023 konden de leerlingen van 5 arbeidsmarktfinaliteit en 6 BSO van GO! atheneum Willebroek als voorbereiding op de filmvertoning deelnemen aan een projectdag rond duurzaamheid op school.

Na een inleiding van Ann De Beul van Ondernemers Zonder Grenzen was er een workshop rond Upcycling, een workshop rond taal (o.a. Swahili) en een ‘rapworkshop’ rond thema’s als migratie en mensenrechten. ( zie foto’s: https://we.tl/t-SDFDKFj5pt )

The Great Green Wall

Het 11-comité: “Het 11-comité van Willebroek wil jongeren sensibiliseren door naar de scholen te trekken. Dit jaar focust 11.11.11 in zijn campagne op oplossingen voor klimaatongelijkheid. Met de film The Great Green Wall tonen we bv dat er hoopvolle, groene, solidaire initiatieven zijn die een antwoord bieden op problemen als klimaatonrecht, migratie en armoede. De muzikale documentaire samen bekijken en bespreken biedt de vrijwilligers van 11 ook inkijk in de leefwereld van de jonge Willebroekse generatie. En hopelijk wederzijdse inspiratie en actie.”

De bespreking gebeurt door Leen Beeusaert van 11.11.11, Isabelle Sandron van de dienst Vrije Tijd Willebroek en Veerle Vervliet, leerkracht bij GO! atheneum Willebroek.

Op 8/11 wordt The Great Green Wall ook ’s avonds getoond aan het brede publiek. De opbrengst van de vertoning gaat naar 11.