Op vrijdag 12 mei 2023 organiseerden de klimaatambassadeurs van GO! atheneum Klein-Brabant in Bornem voor de allereerste keer een tweedehandsmarkt.

De leerlingen en leerkrachten telden ondertussen de opbrengst en adopteerden met het geld een beer, die de toepasselijke naam AKBeer kreeg (AKB is de afkorting van GO! atheneum Klein-Brabant).

Hedwig Wuyts, leerkracht en klimaatambassadeur van GO! atheneum Klein-Brabant: “De leerlingen van onze klimaatambassade telden de opbrengst en kwamen uit op €158,10.

Dit vinden wij een zeer mooi bedrag, gezien dit onze eerste editie was en de meeste aangeboden artikels een prijs van €1,00 hadden.”

De school hield onlangs met de leden van Klimaatambassade de verkiezing van de milieu/klimaatvereniging waaraan ze de opbrengst van de tweedehandsbeurs willen schenken. De lokale afdeling van Natuurpunt, Natuurpunt Klein-Brabant, is door velen erg geliefd en haalde heel wat stemmen, maar de vereniging die de meeste stemmen haalde, is WWF.

Hedwig Wuyts: “Onze klimaatambassadeurs bekeken op de website van WWF de verschillende mogelijkheden om ons budget te besteden en waren het er unaniem over eens om gedurende het volgende schooljaar elke maand €15 te schenken aan WWF om zo een beer te adopteren en bij te dragen aan de diversiteit op deze planeet. Onze klimaatambassadeurs gingen nog verder aan de slag en zorgden ervoor dat iedereen op onze school vanaf nu de mascotte van onze beer, de ‘AKBeer’, kan bewonderen.

Op die manier willen we er nu al aan werken om iedereen opnieuw warm te maken om onze klimaatacties zoals de tweedehandsbeurs te blijven steunen door tweedehandsmateriaal te schenken (kan gedurende het hele schooljaar), een bezoekje te brengen aan onze beurs, …”

De exacte datum van de volgende tweedehandsbeurs wordt nog bepaald.

De klimaatambassadeurs van GO! atheneum Klein-Brabant zijn Kaat Polfliet, Lisa Palmaers, Ayleen Brereton, Amaryllis De Schouwer, Raúl Van de Velde, Noah Verschooten, Ruben Verbruggen, Hedwig Wuyts, Isabel Nuyttens, Lotte Vermeulen, Leentje Van Lent en Kim Vleminckx.