De leerlingen van GO! atheneum Klein-Brabant in Bornem doen vanaf nu extra hard hun best om goed zichtbaar te zijn in het verkeer.

Het atheneum in Bornem startte met een grote fluo-actie die tot maart loopt.  

Met het project kunnen de leerlingen toffe prijzen winnen;  én ze leren om zich meer zichtbaar in het verkeer te begeven.


De fluo-actie die GO! atheneum Klein-Brabant startte, kadert in het engagement dat de school aanging met XIU (#xiugraag (xiu-jtvoi.org)), een vrijwilligersorganisatie die ijvert voor meer verkeersveiligheid bij jongeren.

De leden van de werkgroep gezondheidsbeleid, Stefan Maes, Jens De Cat, Jelle Dierks, Eva Steppé, An Huyck, Valerie Stoels en Erdal Açikgöz, hechten veel belang aan de actie:

“Vanuit de werkgroep gezondheidsbeleid vinden we veiligheid en zichtbaarheid in het verkeer zeer belangrijk. Aangezien de donkere maanden aangebroken zijn, plannen we opnieuw enkele fluo-acties.


Vorige week ontvingen onze eerstejaars alvast een fluo-hoes van onze school om over hun boekentas of rugzak te trekken.


Daarnaast zullen de leerlingen die zichtbaar (en veilig, bv. met een fietshelm) naar school komen op onaangekondigde momenten een lotje ontvangen voor onze FLUO-tombola. De eerste trekking is voorzien op onze FLUO-dag op 14 november 2023.

Er worden dan leuke prijzen verloot.”