Van Engels verhaal tot Turkse dans

GO! basisschool HIMO in Willebroek organiseert op donderdag 16 februari een cultuurdag voor haar kleuters.

Tijdens deze dag kunnen de 73 kinderen uit de instapklas en de eerste kleuterklas deelnemen aan verschillende workshops, begeleid door hun eigen mama’s, papa’s en grootouders.

Doel van deze dag is dat de kleuters verschillende culturen leren kennen.

Karen Eeraerts, directeur van GO! basisschool HIMO: “Vanuit het thema ‘mijn gezin en ik’ ontstond het idee om een cultuurdag voor onze kleuters te organiseren. Op deze manier willen we een brug maken tussen school en thuis.
De kinderen leren kennismaken met de diverse culturen en ontdekken dat klasgenoten een andere thuiscultuur- en of taal kunnen hebben. Ze leren respect hebben voor elkaar en omgaan met andere culturen.
We zijn immers allemaal anders, maar horen toch samen.”

De kleuters nemen vanaf 9u deel aan diverse workshops die georganiseerd en begeleid worden door ouders en leerkrachten. Er wordt gewerkt met een doorschuifsysteem, zodat alle kleuters aan alle activiteiten kunnen deelnemen.

De activiteiten zijn zeer divers. Zo zal de mama van Lucie een verhaal in het Engels voorlezen, gaat de mama van Mohamed een liedje in het Frans zingen en zorgen de mama en papa van Zeynep voor een Turkse dans.

De cultuurdag wordt om 15u afgesloten.