Op donderdag 20 oktober 2022 nemen de leerlingen van het vierde jaar Bedrijf en Organisatie en het vierde jaar Economie van GO! atheneum Boom deel aan de Youca Action Day.

Ann Van der Auwera, leerkracht GO! atheneum Boom: “Als school vinden we het belangrijk dat onze leerlingen zich engageren en meewerken aan een duurzame, rechtvaardige en solidaire samenleving waar mensen en organisaties verantwoordelijkheid opnemen voor elkaar, sociale ongelijkheid bestrijden en handelen binnen de ecologische grenzen. Als school willen we dan ook de bedrijven in onze regio bedanken om onze leerlingen tewerk te stellen.”

Er zal genoeg stof zijn om over na te praten aangezien de leerlingen in totaal verschillende bedrijven en organisaties hun steentje gaan bijdragen.

Zo kruipen ze voor een dag in de huid van een HR-medewerker, medewerker toonzaal, marketingassistente, apotheekassistente, administratief bediende, koerier, postbode, medewerker gatehouse, begeleider buitenschoolse opvang, personal assistant, … 

“Het loon (€55) dat onze leerlingen die dag verdienen, gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd”, vertelt Ann verder. “Dit jaar is de campagnepartner Rikolto, een organisatie die samen met jongeren op zoek gaat naar hoe we onze groeiende wereldbevolking duurzaam kunnen voeden.

Jongeren in het Globale Zuiden, die het minst hebben bijgedragen aan klimaatverandering, krijgen wel het meest te maken met de extreme weersomstandigheden die hierdoor ontstaan. Daarom willen we NU ingrijpen. Voor het klimaat. Voor de toekomst. Door jongeren in Ouagadougou (Burkina Faso), Mbale (Oeganda) en Quito (Ecuador) te ondersteunen om hun duurzame onderneming succesvol uit te bouwen.”

 #FeedTheFuture: met duurzaam voedsel, voeden we samen de toekomst.