De leerlingen van het zesde leerjaar van GO! basisschool ’t Krekeltje in Boom exposeren in november in het SteM in Sint-Niklaas.

De kinderen werkten aan een kunstwerk in de klas. Het proces werd gefilmd en zal samen met de kunstwerken in de tentoonstelling getoond worden.

GO! basisschool ’t Krekeltje in Boom werkt voor een kunstproject samen met museum SteM in Sint-Niklaas.

Het project werd vorige week in de klas voorbereid en begeleid door Hilde, voorzitter van de Lucasgezellen en juf bij GO! basisschool ’t Krekeltje.

Het thema is ‘Kwetsbaar’. Aan de hand van een kringgesprek en bespreking van een aantal foto’s en kunstwerken werden de kinderen geïnspireerd. Nadien kregen ze de mogelijkheid om aan de hand van verschillende technieken een eigen kunstwerk te maken.

Tijdens hun werk werden de leerlingen gefilmd.

Tussen 12 en 26 november 2023 worden hun kunstwerken tentoongesteld (tussen de werken van een 40-tal kunstenaars van de Lucasgezellen, een vereniging van kunstenaars die actief bezig zijn met kunst).

Ook de opname zal gedurende de hele expo getoond worden aan het publiek.

De ouders, de kinderen zelf en de sympathisanten zijn welkom op de vernissage in het SteM , Zwijgershoek in Sint-Niklaas op 12 november om 11 uur.

De expo loopt tot 26 november 2023.

Bijlage: foto’s: leerlingen aan het werk