In de week van 8 tot 12 mei 2023 organiseert het team van GO! atheneum Klein-Brabant in Bornem een themaweek internationalisering voor de leerlingen van de 1ste, 2de en 3de graad.

Sofie Kyriacou, projectmedewerker GO! atheneum Klein-Brabant: “Naar aanleiding van de themaweek internationalisering willen we (themagroep internationalisering) onder andere verschillende culturen, Europa en zijn geschiedenis, multiculturele voeding/muziek/dans/kunst, internationale projecten in Bornem (o.a. stedenband Bornem – Nquthu),  …  in de kijker zetten.”

Elke dag zijn er activiteiten:

o             bezoek Brussel (centrum – interactieve stadsspelletjes in de Europese wijk, Matongé wijk etc., Parlamentarium, Mini-Europe, Belvue museum, Banksy)

o             bezoek Westhoek

o             bezoek Rijsel

o             bezoek Brugge

o             gastsprekers van AFS/WEP geven een infosessie in de school (studeren in het buitenland)

o             De artiest-docenten van ‘Muzische workshops’ komen naar de school om volgende workshops te geven:  Djembe, Afrikaanse dans, Afro fusion en Dancehall.

o             De gemeente Bornem komt een workshop geven om de stedenband Bornem – Nquthu (Zuid-Afrika) te verduidelijken.

o             De leerlingen van 5&6 BSO zullen multiculturele gerechten koken en bezoeken een internationaal bedrijf (Clayton)

o             Frans ontbijt voor de leerlingen van de eerste en tweede graad

o             De leerlingen van de eerste graad gaan in groepjes een promoplekje over een Europees land maken en stellen dit land (algemene info, typisch eten, drinken, kledij, het weer…) voor aan de andere leerlingen.