GO! basisschool Boom Park organiseert Media en ICT-event

Op 25 maart 2023 organiseert het team van GO! basisschool Boom Park een Media en ICT-event. Tijdens deze namiddag kan iedereen die interesse heeft proeven van verschillende ICT-toepassingen. Doel van het event is om jong en oud via verschillende workshops te informeren en te inspireren.

Bookwidgets, Snappet, Minecraft education, … Wie op zaterdag 25 maart 2023 tussen 14u en 18u een bezoek brengt aan GO! basisschool Boom Park in Boom, kan deze verschillende ICT-tools uittesten. Doorheen het gebouw zullen verschillende leerkrachten van de school aan het werk zijn met ICT-materiaal dat leerlingen in de les gebruiken om de leerstof in te oefenen.

Jong en oud is welkom, want er zijn ICT-workshops voor zowel kleuters als leerlingen van de lagere school. Daarnaast wil het schoolteam ook de volwassenen in de digitalisering betrekken. Fabienne Moens geeft les in het eerste leerjaar van GO! basisschool Boom Park en volgt de opleiding tot Mediacoach bij Mediawijs. Zij is de bezielster van het Media en ICT-event in GO! basisschool Boom Park: Wij willen medecollega’s, leerlingen, ouders, familieleden en sympathisanten informeren, inspireren en zin doen krijgen om alles zelf uit te testen. Kortom, we willen leren door elkaar te inspireren.”

Tijdens het event is er ook aandacht voor het gebruik van Smartschool, de leesvooruitgang bij de kinderen en het beleid tegen cyberpesten.

Tweedehandsbeurs & gamewedstrijd

De school organiseert tijdens het Media en ICT-event event ook een tweedehandsbeurs. Hier kan men onder andere tweedehands games, gsm’s of tablets kopen en verkopen.

Daarnaast is er ook nog een grote game contest. Bijna 100 kinderen zullen hieraan deelnemen.

Pannenkoeken & livemuziek

Het Media en ICT-event moet een echt feest worden. Bakker Wim zal tijdens het event pannenkoeken bakken en er zal een live band spelen.

Wil je zeker zijn van een pannenkoek? Dan bevestig je best op voorhand jouw komst via fabienne.moens@boompark.be. Wie wil kan ook pannenkoeken bestellen om mee te nemen naar huis.

Meer informatie over het event vind je op: Ict-event 25 maart (google.com)